Trek'N Eat Chili Con Carne Niebieski Zielona Góra

Podczas wyprawy pieszej lub rowerowej rzadko jesteśmy w stanie zabrać odpowiednią ilość składników potrzebnych do gotowania pełnowartościowych dań. Podróże samochodem mają mniej tego typu ograniczeń ale często potrzebujemy zjeść coś szybkiego, pożywnego i smacznego. Gdy docieramy późnym wieczorem …

od 55,99 Najbliżej: 1 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Podczas wyprawy pieszej lub rowerowej rzadko jesteśmy w stanie zabrać odpowiednią ilość składników potrzebnych do gotowania pełnowartościowych dań. Podróże samochodem mają mniej tego typu ograniczeń ale często potrzebujemy zjeść coś szybkiego, pożywnego i smacznego. Gdy docieramy późnym wieczorem lub nocą na miejsce biwakowe nie zawsze mamy chęci i siłę na długie przygotowanie kolacji. Wtedy docenimy że mamy torebkę z daniem liofilizowanym. Chili con Carne to przede wszystkim czerwona fasola i wołowina. Wersja proponowana Trek’n Eat to pyszne, pikantne i pożywne danie zawierające dużą dawkę białka. Liofilizowane dania Trekn’eat to: smak prawdziwego jedzenia łatwość i szybkość w przygotowaniu oszczędność wody i paliwa poręczne i lekkie w transporcie waga netto - 180g ilość wody do dodania - 450 ml waga gotowej potrawy - 630g Skład: czerwona fasola Kidney, mięso mielone wołowe 12%, pomidor w proszku, prażona cebule (zawiera gluten), mąka ziemniaczana, sos pieczeniowy, fasola fava, olej słonecznikowy (zawiera mleko, E551), sól, imbir, papryka w proszku, pietruszka, czosnek w proszku, tymianek, kminek, chili w proszku, ekstrakt z rozmarynu, pieprz kajeński, cząber, aromat naturalny Mięso liofilizowane: 21,6g (odpowiada ok. 86g świeżego mięsa) Alergeny: zawiera gluten, mleko Sposób przygotowania: Wlać wrzącą wodę bezpośrednio do woreczka, nie przekraczając zaznaczonej linii (450 ml). Dokładnie wymieszać, zamknąć i pozostawić na 10 minut. Średnia wartość odżywcza na 100g suchego produktu: kcal - 361 tłuszcz - 13,1g z tego nasycone kwasy tłuszczowe - 2,8g węglowodany - 37,8g w tym cukry - 4,9g błonnik pokarmowy - 0,4g białko - 17,9g sól - 3,6g Liofilizacja polega na zamrożeniu żywności a następnie na pozbyciu się powstałych kryształków lodu (osuszanie). Początkowo metoda ta została użyta dla żywności dla astronautów. Z czasem zaczęła być stosowana przez himalaistów, żeglarzy oraz żołnierzy. Teraz jest chętnie zabierana na wycieczki piesze, rowerowe czy też samochodowe podczas których doceniana jest niska waga, łatwość przyrządzania oraz kaloryczność.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Trek´n Eat
Waga (g)
  • 180
Cechy
  • Nie zawiera konserwantów
Typ produktu
  • Mięso i wędliny