Robimywedliny Aromat Dymu Wędzarniczego W Płynie Buk 500ml Wrocław

Dym wędzarniczy w płynie BUK 500ml Aromat spożywczy - Roztwór dymu wyprodukowany w procesie kontrolowanej pirolizy drewna i oczyszczony z substancji szkodliwych. Skład: aromat dymu wędzarniczego na bazie wody, produkty spalania zrębków bukowych Pojemność 500 ml Stosowanie: Solanki i marynaty …

od 30,99 Najbliżej: 4,5 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Dym wędzarniczy w płynie BUK 500ml Aromat spożywczy - Roztwór dymu wyprodukowany w procesie kontrolowanej pirolizy drewna i oczyszczony z substancji szkodliwych. Skład: aromat dymu wędzarniczego na bazie wody, produkty spalania zrębków bukowych Pojemność 500 ml Stosowanie: Solanki i marynaty Przygotowane surowce (mięsa, ryby, sery) umieszcza się w przygotowanej marynacie (solance) z dodatkiem dymu wędzarniczego w płynie w dawce 1-2% roztworu. Moczenie boczków, osłonek do kiełbas oraz zmiękczanie skórki Przygotowany boczek, osłonki lub skórki umieszcza się w przygotowanej wodzie lub solance z dodatkiem dymu wędzarniczego w płynie w dawce 100-150 ml na 10 litrów wody lub marynaty. Można również nałożyć dym wędzarniczy pędzlem bezpośrednio na mięso przed wędzeniem, gotowaniem lub pieczeniem. Po zastosowaniu dymu wędzarniczego w płynie zaleca się skrócenie procesu wędzenia o ok 15-20% czasu. Procesy solenia, mielenia surowców, przygotowania mięsa mielonego, zastrzyku pozostają bez zmian zgodnie z aktualną instrukcją technologiczną. Stosowanie aromatów wędzarniczych nie ma ścisłego dawkowania, ponieważ dawki dodawania zależą w większym stopniu od składu receptury i smaku konsumentów. Również koncentracja może zależeć od surowców użytych do produkcji produktów: wieprzowina, wołowina, kurczak, odżywki białkowe. Można stosować również jako dodatek do potraw, który nada im smak wędzonki. Dym wędzarniczy w płynie sprawdzi się również jako zamiennik naturalnego wędzenia mięs, serów czy ryb dla osób które nie mają możliwość wędzenia.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Pojemność (l)
  • 0,5