Zdjęcie Biowin PEKTOPOL - Toruń

Biowin PEKTOPOL Toruń

4,81
13 opinii

Pektoenzym do wina soku moszczu owoców pektopol Browin 401400 Łatwiejsze tłoczenie soków - pektoenzym powoduje rozluźnienie struktury owoców Dodanie pektoenzymu - ułatwia późniejsze klarowanie wina po zakończeniu fermentacji. Wydajny - opakowanie 10 ml wystarcza na ok. 50 kg owoców Fiolka z …

Ostatnia znana cena: 5,27 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Opis

Pektoenzym do wina soku moszczu owoców pektopol Browin 401400 Łatwiejsze tłoczenie soków - pektoenzym powoduje rozluźnienie struktury owoców Dodanie pektoenzymu - ułatwia późniejsze klarowanie wina po zakończeniu fermentacji. Wydajny - opakowanie 10 ml wystarcza na ok. 50 kg owoców Fiolka z zamknięciem - pozwala na przechowywanie produktu i późniejsze użycie niezużytej reszty. Prosty w użyciu - rozrób w 100 ml wody, zalej owoce według wskazań na opakowaniu, wymieszaj i odstaw ​Domowe winiarstwo: tłoczenie soków do nastawu oraz zmniejszanie lepkości płynu, co wspomaga klarowanie, a także tłoczenie soków pod napoje jeszcze nigdy nie było takie proste! Pektoenzym to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców poprzez rozluźnienie ich struktury, co w późniejszych etapach sprzyja również dobremu klarowaniu się płynu. Jedno opakowanie 10 ml wystarcza na ok. 50 kg owoców - nie musisz jednak używać całego opakowania na raz! Zaletą tego produktu jest bowiem to, że utrzymuje on stałą aktywność do użycia w ciągu całego okresu przydatności przy przechowywaniu w temperaturze pokojowej, co ułatwia wygodne opakowanie czyli fiolka z zamknięciem. Użycie pektoenzymu jest niezwykle proste, a efekty przejdą Twoje oczekiwania! Ciesz się pełnym w smaku i aromacie winem o klarownej barwie i wykorzystuj owoce w 100% bez marnowania zawartego w nich cennego soku! Pektoenzym rozkłada pektyny zawarte w owocach, co za tym idzie zmniejsza lepkość płynu, wpływa pozytywnie na proces klarowania po fermentacji. Sposób użycia: Rozdrobnione owoce zalej niewielką ilością wody (1-2 L na 10 kg owoców) o temperaturze 40°C dla owoców jagodowych i 80°C dla jabłek, gruszek, śliwek, pigwy. Gdy temperatura masy owoców spadnie do 40°C dodaj do nich pektoenzym rozrobiony w 100 ml wody o temp. pokojowej. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem w chłodnym miejscu na 9-15 godz. Po tym czasie tłocz sok. Składniki: enzym pektolityczny

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Biowin
Rodzaj
  • Drożdże

Opinie Biowin PEKTOPOL

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,81 na podstawie 13 opinii
  • lidia michalska
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Z zakupionego produktu korzystam pierwszy raz, ale jestem bardzo zadowolona z efektu. Produktu użyłam do nalewki z pigwy, która była lekko ścięta tzn. zmętniała i miała galaretowate grudki. Już na następny dzień nalewka zrobiła się przejrzysta i klarowna.
    • jakość
    • trwałość
    • wygląd
  • KAIN
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    ROBIĘ PRÓBY Z WYKORZYSTANIEM ZAKUPIONEGO ARTYKUŁU.
    • jakość
    • trwałość
    • wygląd
  • Zbigniew
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Zawsze go dodaję do miazgi przed fermentacyjną. Drożdże mają dostęp do całego soku w owocach.
  • d...i
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Produkt zgodny z opisem.
    • jakość
  • m...a
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    produkt zgodny z opisem