Całe migdały łuskane 1000 g - Medfuture || Oficjalny sklep MedFuture Świdnica

Migdały są nasionami drzewa migdałowego i pochodzą z Bliskiego Wschodu. Drzewo to rośnie głównie na obszarach podzwrotnikowych, gdzie kwitną inne rośliny, takie jak tytoń, oliwki czy pomarańcze. Migdały są źródłem szerokiej gamy składników mineralnych, w tym manganu, magnezu, miedzi, wapnia i …

od 39,90 Najbliżej: 46 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Migdały są nasionami drzewa migdałowego i pochodzą z Bliskiego Wschodu. Drzewo to rośnie głównie na obszarach podzwrotnikowych, gdzie kwitną inne rośliny, takie jak tytoń, oliwki czy pomarańcze. Migdały są źródłem szerokiej gamy składników mineralnych, w tym manganu, magnezu, miedzi, wapnia i fosforu. Skórka migdałów ma wysoką zawartość błonnika, który pomaga w prawidłowym trawieniu. Ponadto zawierają witaminę E, ważny przeciwutleniacz, który pomaga zapobiegać odkładaniu się cholesterolu w naszych tętnicach, pomagając w ten sposób chronić serce. Czy lepiej jeść migdały obrane, czy nieobrane? Migdały są doskonałym źródłem przeciwutleniaczy, które mogą spowolnić proces starzenia i mogą zmniejszyć ryzyko różnych chorób, w tym raka. Witamina E jest najważniejszym przeciwutleniaczem w organizmie, a migdały są jednym z jej najcenniejszych źródeł. Jednak większość antyoksydantów znajduje się w skórce migdałów, dlatego spożywanie migdałów bez skórki pozbawia nas wielu dobroczynnych dla organizmu substancji. Jeśli możesz, jedz migdały ze skórką są wtedy zdrowsze. Skład migdałów Migdały zawierają różnorodne składniki odżywcze i są bogate w różne witaminy. Jedna garść migdałów (28 g) zawiera: 3,5 g błonnika 6 g białka 14 g tłuszczu (w tym 9 g kwasu jednonienasyconego) 37% RWS* witaminy E 32% RWS* manganu 20% RWS* magnezu Fosfor, witamina B2, miedź * Referencyjne Wartości Spożycia Garść migdałów zawiera tylko 2,5 g węglowodanów i ma wartość energetyczną 161 kalorii.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • MedFuture
Rodzaj
  • Migdały
Waga (g)
  • 1000