Java Wody Karpackie - Woda Alkaliczna Ph 9,2 500ml Rzeszów

4,83
3 opinie

Na tej aukcji kupisz 24x Java 0,5L z darmową dostawą. Każdy kolejny zestaw jest za 0zł. JAVA – to naturalna średnio zmineralizowana woda alkaliczna (zasadowa) o niespotykanie wysokim pH. Jest nieskazitelnie czystą, niczym nieuzdatnianą, doskonałą w smaku wodą, o jednym z najwyższych, zasadowych …

od 56 Najbliżej: 41 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Na tej aukcji kupisz 24x Java 0,5L z darmową dostawą. Każdy kolejny zestaw jest za 0zł. JAVA – to naturalna średnio zmineralizowana woda alkaliczna (zasadowa) o niespotykanie wysokim pH. Jest nieskazitelnie czystą, niczym nieuzdatnianą, doskonałą w smaku wodą, o jednym z najwyższych, zasadowych odczynów pH wśród wód w Europie i na świecie. Jej źródło bije w sercu Podkarpacia. Posiada unikalny w skali Europy zasadowy wskaźnik pH 9,2. Wysoka zasadowość wody JAVA ma pozytywny wpływ na cały organizm. Dzięki temu jest zalecana w przypadku zakwaszenia organizmu. W kwaśnym środowisku rozwijają się choroby stawów, żołądka, nerek, wątroby, miażdżyca, cukrzyca, osteoporoza, a także nowotwory! Regularne spożywanie wody zasadowej pomaga przywrócić równowagę kwasowo-zasadową w naszym organizmie. Poprawia sprawność fizyczno-intelektualną. Wspiera także proces termoregulacji ciała. Woda alkaiczna JAVA rozlewana jest bez procesu uzdatniania, aby jej właściwości nie ulegały zmianie po butelkowaniu. Woda JAVA o wysokim pH przeznaczona jest do codziennego spożycia. Z "żywych wód" alkalicznych korzysta od wielu lat na całym świecie medycyna naturalna. To woda, która nie tylko gasi pragnienie i optymalnie nawadnia, ale też wspiera oczyszczanie organizmu z toksyn, pozytywnie wpływa na skórę oraz pomaga obniżyć poziom stresu. Im wyższe pH wody, a więc jej zasadowość, tym skuteczniejsze jest jej pozytywne oddziaływanie na organizm. Ujemny REDOX Woda alkaliczna JAVA jest antyoksydantem, posiada ujemny potencjał REDOX. Przy samym źródle dochodzi on do -320 miliwoltów, natomiast w butelce ok. -6 mv. Większość wód mineralnych dostępnych w sklepach ma dodatni potencjał Redox, średnio powyżej 200 mv. Niski lub ujemny potencjał utleniająco-redukcyjny stwierdzono jedynie w "cudownych" wodach m.in. w Lurdes we Francji, Nordenau w Niemczech, Tlacote w Meksyku. Badania naukowe wykazały, że im niższy potencjał redox wody, tym bardziej chroni ona nasz organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników i utleniaczy, ogranicza rozwój wielu chorób cywilizacyjnych oraz spowalnia proces starzenia się ludzkiego organizmu. Równowaga kwasowo-zasadowa Od lat dietetycy przekonują, że zdrowa dieta powinna zawierać produkty zasadowe i o niskiej kwasowości. Wbrew nazwie kwasowość pożywienia nie ma związku z jego smakiem, ale z odczynem pH. Im bardziej zbliżony jest on do pH krwi, tym lepiej. Co ciekawe – im bardziej produkt jest zasadowy i im częściej powinien być spożywany, tym niżej na tradycyjnej piramidzie żywieniowej się znajduje! Próbując odżywiać się zgodnie z zachowaniem równowagi kwasowo-zasadowej, stosuje się więc zdrową dietę. Optymalne pH krwi wynosi między 7,35 a 7,45 – jest to pH zasadowe. Potrzebne jest to do prawidłowego przebiegu przemiany materii, pracy płuc czy nerek i już niewielkie odchylenia mogą powodować problemy zdrowotne. Należy unikać produktów, które mają niskie pH, a więc są kwaśne. Do objawów związanych z obniżeniem zasadowości w organizmie należą m.in.: bóle mięśni i stawów problemy skórne obrzęki cellulit zaburzenia snu bóle głowy zmęczenie wypadanie włosów łamliwość paznokci czy podkrążone oczy. Poważne zaburzenia zarówno w jedną, jak i w drugą stronę prowadzą do kwasicy albo zasadowicy. Aby rozpoznać, które z produktów są zasadowe, a które zakwaszające stosuje się tzw. wskaźnik PRAL. Czym jest wskaźnik PRAL? Wskaźnik PRAL (Potencial Renal Acid Load), mówi o potencjalnym obciążeniu nerek kwasem, a więc o zakwaszeniu moczu, po spożyciu poszczególnych produktów. Aby ją wykorzystać ten wskaźnik należy znać ilość białka, fosforu, potasu, magnezu i wapnia w produkciei zastosować poniższy wzór: PRAL = 0,49・białko (g) + 0,037・fosfor (mg) – 0,021・potas (mg) – 0,026・magnez (mg) – 0,013・wapń (mg) Produkty zasadowe i zakwaszające Jak we wszystkim, również w diecie powinno zachować się zdrowy balans. Dotyczy to również tematu produktów zasadowych i zakwaszających. Nie byłoby dobrze zlikwidować całkowicie którejkolwiek z tych grup produktów. Ważne jest, by ilość produktów zakwaszających w codziennej diecie była mniejsza, niż tych zasadowych. Do najbardziej zakwaszających produktów, o najwyższym wskaźniku PRAL na 100 g produktu należą: sery, mięso, jaja, zboża, inne produkty mleczne, napoje gazowane, orzechy. Zasadowe produkty to z kolei miód, wino, owoce – świeże i suszone, warzywa, kawa i co ciekawe – biały cukier. Do produktów zasadowych, o ujemnym wskaźników PRAL należy też woda JAVA, której pH wynosi aż 9,2! Zostało to potwierdzone w badaniach Instytutu Hydrogeologicznego AGH. Warto pamiętać, że na 1000 kcal spożytego pokarmu należy wypijać 1 litr płynów. Woda JAVA będzie najlepszym wyborem, ponieważ jej właściwości – w tym odpowiednia ilość jonów i składników mineralnych – nie ulegają zmianie przy butelkowaniu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Bio Food
Rodzaj
  • Wody niegazowane
Pojemność (l)
  • 0,5
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera glutenu

Opinie Java Wody Karpackie - Woda Alkaliczna Ph 9,2 500ml Rzeszów

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,83 na podstawie 3 opinie
  • june11
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    b.dobry
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • Ewelina
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • Użytkownik Ceneo
    5