Dr.Oetker Laska Wanilii Z Wysp Pacyfiku Ze Świata Natury 1szt Rzeszów

Laska Wanilii z Wysp Pacyfiku Ze Świata Natury 1 szt - Dr OetkerOpis produktu Laska Wanilii z Wysp Pacyfiku Ze Świata Natury marki Dr Oetker to starannie wyselekcjonowana i zapakowana w szklaną fiolkę Laska Wanilii, która zachowuje 100% esencji waniliowego smaku i aromatu. Wanilia podkreśla smak …

od 15,39 Najbliżej: 43 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Laska Wanilii z Wysp Pacyfiku Ze Świata Natury 1 szt - Dr OetkerOpis produktu Laska Wanilii z Wysp Pacyfiku Ze Świata Natury marki Dr Oetker to starannie wyselekcjonowana i zapakowana w szklaną fiolkę Laska Wanilii, która zachowuje 100% esencji waniliowego smaku i aromatu. Wanilia podkreśla smak zarówno potraw słodkich jak i słonych: deserów, ciast, kompotów, sosów, a także dań mięsnych. Jest składnikiem wielu przepisów, coraz chętniej wykorzystywanym w polskich domach i popularnych mediach. Aby wydobyć najbardziej aromatyczny miąższ, należy przekroić laskę wzdłuż, delikatnie rozchylić i wydobyć zawartość nożem lub łyżeczką. Wanilia z Wysp Pacyfiku ceniona jest za delikatny, naturalny smak i intensywny waniliowy zapach z owocową nutą - wprost ze Świata Natury! Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Zawartość opakowania: 1 sztuka Laski Wanilii Składniki Laska wanilii z Wysp Pacyfiku. Wartość odżywcza Wartości odżywcze w 100g Wartość energetyczna 1130 kJ / 274 kcal Tłuszcz 10,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g Węglowodany 18,2 g w tym cukry 14,2 g Błonnik g Białko 5 g Sól 0,16 g Sposób użycia Do podkreślenia smaku potraw słodkich jak i słonych: deserów, ciast, kompotów, sosów, a także dań mięsnych. Sposób przygotowania Przepis na delikatny sernik z waniliową nutą Składniki 150g masła 1 Laska wanilii Dr. Oetkera 8 jaj - 240g cukru pudru 1 Sernix Dr. Oetkera 1 kg twarogu cukier puder do dekoracji Sposób przygotowania Dno tortownicy o 24 cm wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj masłem. Piekarnik rozgrzej do 170 °C. Masło rozpuść i odstaw do przestygnięcia. Laskę wanilii przetnij wzdłuż na pół i łyżeczką wyjmij miąższ z nasionkami. Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem na puszysta masę. Cały czas ucierając, dodawaj roztopione masło oraz Sernix i nasionka wanilii. Stopniowo dodawaj twaróg do połączenia składników. Białka ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj z masą serową. Sernik przełóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika, zmniejszając temperaturę do 150°C i piecz przez 90 minut. Sernik ostudź przy lekko uchylonym piekarniku. Przed podaniem schłodź w lodówce i posyp cukrem pudrem. Smacznego! Informacja alergenna Brak Zalecane warunki przechowywania Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Szczegóły produktu Parametr Informacja Kraj Producenta Polska Kraj pochodzenia składników Papua-Nowa Gwinea / Indonezja Wegetariański Tak Wegański Tak

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Dr Oetker
Waga (g)
  • 20