Mieszanka na ciasto biszkoptowe bezglutenowe Celik Połczyn-Zdrój

4,94
9 opinii

SKŁADNIKI skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier. OPIS Koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku do przygotowania biszkoptu, muffinek i babeczek. Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1526 kJ / 365 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy …

od 5,04 Najbliżej: 47 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

SKŁADNIKI skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier. OPIS Koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku do przygotowania biszkoptu, muffinek i babeczek. Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1526 kJ / 365 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 89 g w tym cukry: 32 g Białko: 0 g Sól: 0,01 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt: - 1 opakowanie koncentratu ciasta biszkoptowego - 50 g cukru (1/4 szklanki) - 3 jaja - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko Wykonanie: - Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem. Następnie kolejno dodawać po jednym żółtku stale ubijając. - W miseczce wymieszać koncentrat z proszkiem do pieczenia, a następnie gotową mieszankę przesiać do naczynia z ubitą masą jajeczną. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę. - Ciasto przełożyć do formy wyłożonej pergaminem lub natłuszczonej blachy posypanej bezglutenową bułką tartą. - Piec w piekarniku w temp. 180 st. C przez ok 30 min. Po wyjęciu z piekarnika poczekać, aż przestygnie. Następnie do biszkoptu dodać ulubione dodatki. Ciasto pomarańczowe - wegańskie: - 1 opakowanie ciasta biszkoptowego - 140 g puree z batatów (pieczonych lub gotowanych) - 3 łyżki soku z pomarańczy (30 g) - 3 łyżki oleju (30 g) - 2 łyżeczki cukru wanilinowego Celiko - 1 łyżeczka proszku do pieczenia (5 g) - starta skórka pomarańczy Wykonanie: - Puree z batatów zmiksować z sokiem pomarańczowym, a następnie z olejem. - Dodawać do masy małymi porcjami przesiany koncentrat ciasta zmieszany z proszkiem do pieczenia i miksować. Na koniec dodać skórkę pomarańczy i zamieszać. - Gotową masę przełożyć do małej tortownicy lub małej keksówki. - Piec w temp. 180 st. C przez 30 minut. INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać: soję, mleko i ich produkty pochodne. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Celiko
Model
  • 5900038001046
Waga (g)
  • 200
Cechy
  • Nie zawiera glutenu
Certyfikat
  • Licencja na Znak Przekreślonego Kłosa

Opinie Mieszanka na ciasto biszkoptowe bezglutenowe Celik Połczyn-Zdrój

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,94 na podstawie 9 opinii
  • Magdalena
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Mniam, polecam! Nawet dziecko upiecze biszkopt, a jak smakuje wtedy i jaka radość! Już nie wspominam, że za każdym razem można udekorować innymi owocami i inną galaretką...bitą śmietaną zrobioną z dzieckiem...
  • gos
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Całkiem smaczny biszkopt z ciasta wychodzi. Polecam
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • d...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Super szybko można przygotować ciasto z owocami
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Smaczny biszkopt, szybkie przygotowanie.
  • r...3
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    dobry produkt bezglutenowy