Basilur - Moroccan Mint puszka 100g Parczew

Znamy sekret najlepszej herbaty! Oferujemy tradycyjne mieszanki łączące w sobie innowacyjne doznania smakowe. Nasze wieloletnie doświadczenie, wiedzę co do projektowania, mieszania i pakowania herbaty przekształciliśmy w gamę niepowtarzalnych produktów, które wchodzą w skład kolekcji cenionych na …

od 40,49 Najbliżej: 48 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Znamy sekret najlepszej herbaty! Oferujemy tradycyjne mieszanki łączące w sobie innowacyjne doznania smakowe. Nasze wieloletnie doświadczenie, wiedzę co do projektowania, mieszania i pakowania herbaty przekształciliśmy w gamę niepowtarzalnych produktów, które wchodzą w skład kolekcji cenionych na całym świecie. Basilur Tea to ekskluzywna herbata najwyższego gatunku. Producent na Sri Lance eksportuje swoje mieszanki aż do 75 państw i ideą, która przyświeca całe przedsięwzięcie jest dostarczanie starannie dobranych herbat o wysokiej jakości, które są wynikiem perfekcyjnego procesu produkcji, w którym łączy się troskę o każdy walor produktu i każdy szczegół opakowania. Zapraszamy! MOROCCAN MINT 100 g liść Zielona herbata cejlońska, wysokogórska, wielkolistna z marokańską miętą. Idealna na poranne pobudzenie i orzeźwienie. Ugasi Twoje pragnienie i zaspokoi zmysły. Herbaty miętowe znane są najbardziej z działania przeciw mdłościom i problemom żołądkowym. Pomagają również łagodzić stres, poprawiają stan tłustej skóry i wspomagają powstawanie nowych komórek. Jeśli masz suchą skórę, herbata miętowa może wspomagać pozbywanie się martwych komórek, przez co stanie się ona bardziej rozświetlona. Masa netto: 100 g Wymiary opakowania: 10,5 x 8 x 15,5 cm Skład: zielona herbata cejlońska (89,25%) z dodatkiem liści mięty pieprzowej (10%) oraz olejkiem z marokańskiej mięty (0,75%). Kraj pochodzenia: Sri Lanka Gatunek: YH (Young Hyson) Właściwości zielonej herbaty: 1. Napar z pierwszego parzenia działa pobudzająco - zawiera dużo teiny, z drugiego uspokajająco - pomaga radzić sobie z napięciami emocjonalnymi i stresem. 2. Hamuje rozwój bakterii w układzie pokarmowym i pobudza go do wydzielania soków trawiennych. 3. Obniża ciśnienie krwi poprawiając przy tym krążenie zmniejszając ryzyko wystąpienia chorób serca. 4. Zawarte w zielonej herbacie flawonoidy wzmacniają naczynia krwionośne i przeciwdziałają zakrzepom krwi. 5. Dzięki zawartości fluoru chroni zęby przed próchnicą. 6. Jest bogata w witaminy C, E, B, sole mineralne oraz garbniki, które zapobiegają nowotworom. 7. Pobudza działanie pęcherza moczowego, co przyśpiesza wydalanie toksyn z organizmu. 8. Zielona herbata wspomaga odchudzanie, ponieważ przyśpiesza metabolizm i usuwa zbędne produkty przemiany materii. 9. Chłodnego naparu używa się do przemycia przy zapaleniu spojówek oraz powiek. 10. Zapobiega powstaniu cellulitu i wygładza skórę. 11. Doświadczenia wykazały, że zielona herbata na tyle pobudza umysł, iż podczas różnego rodzaju testów popełniamy znacząco mniej błędów - nawet do 25%. 12. Dzięki właściwościom antybakteryjnym i przeciwzapalnym wyciągi z zielonej herbaty stosuje do pielęgnacji skóry. W herbacie można znaleźć wszystko, co powinien zawierać dobry napar: kofeinę, taniny, antyoksydanty. Wyjątkowe połączenie tych składników sprawia, że jest ona warta uwagi. Jej regularne picie zaleca się wszystkim tym, którzy dbają o swoje zdrowie i samopoczucie. W tym miejscu warto przypomnieć rozpowszechniona wśród koneserów niechęć dla herbaty w saszetkach, która – zdaniem wielu – produkowana jest z gorszych gatunków liści. Herbata w saszetkach firmy Basilur Tea jest w tym względzie wyjątkiem, bowiem do jej produkcji używa się surowca, który nie odbiega gatunkiem i smakiem od herbat liściastych. Dotyczy to także herbat owocowych, jakie firma ma w swojej ofercie. Certyfikat Lwa Cejlońskiego brzmi nieco enigmatycznie. Skąd się właściwie wziął i co oznacza? Cejloński lew to logo, które jest własnością Sri Lanka Tea Board i zostało zarejestrowane w 75 krajach na całym świecie. Nie jest to logo, które może być używane ot tak. Istnieją ścisłe wytyczne dot. jego użycia na opakowaniach. Kiedy symbol lwa może zostać umieszczony na opakowaniu herbaty? Po pierwsze: opakowanie musi zawierać 100% herbaty cejlońskiej Po drugie: herbata musi zostać zapakowana i zaplombowana na Sri Lance Po trzecie: muszą zostać spełnione normy jakości ustalone przez Sri Lanka Tea Board Zatem ten niepozorny lwi wizerunek jest gwarantem autentyczności herbaty – znajdując go na produkcie, możecie być Państwo pewni, że nie kupujecie kota w worku, a oryginalną herbatę z Cejlonu, która została spakowana na miejscu i nie była w żaden sposób modyfikowana przez importera. Nasze herbaty zarejestrowane są pod numerem TC/E/PR/1513/1143 który jest też nadrukowany na każdym eksportowanym produkcie. W herbatach Basilur Tea znajdziecie go zaraz przy indeksie produktu, który jest wytłoczony bezpośrednio na opakowaniu. Certyfikacja Unii Europejskiej: LK-BIO-149 pod numerem rejestracyjnym CU841227. Certyfikacja Polska: PL-EKO-06-005425 Bureau Veritas - Food Safety System Certification FSSC 22000 potwierdza zgodność produktów ze standardem ISO 22000. Podczas produkcji są one poddawane analizie zagrożeń oraz sprawdzane są krytyczne produkty kontroli (HACCP). Mówiąc prościej jest to proces, który ma zapewnić, aby produkowana żywność spełniała wszystkie zdrowotne wymagania. System HACCP ma za zadanie stwierdzić, czy podczas produkcji mogą wystąpić zagrożenia biologiczne, chemiczne i fizyczne. Pamiętajcie, by przy wyborze kierować się certyfikatami – różnica w jakości potrafi być ogromna, a małe logo jest zapewnieniem wysokogatunkowego suszu. Sposób parzenia na gorąco: Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70°C a 80 °C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min. Sposób przygotowania na zimno (cold brew): Metoda parzenia na zimno to świetna alternatywa dla tradycyjnego przygotowywania herbat. Napar uzyskany tym sposobem, oprócz tego, że będzie delikatniejszy, może zaskoczyć wachlarzem zupełnie innych smaków. Jak to zrobić? Dwie-trzy łyżeczki herbaty wsypujemy do dzbanka i zalewamy zimną lub nawet lodowatą wodą, po czym odkładamy do lodówki lub w inne chłodne miejsce. Możemy także przygotować to w sposób ekspresowy: odkręcamy butelkę wody, do środka wrzucamy jedną torebkę herbaty lub papierowy filtr z suszem herbacianym, zakręcamy i odkładamy do lodówki. Herbata powinna pozostać w lodówce od 2 do 6 godzin. W ten sposób przygotujemy sobie orzeźwiający napój na wynos, który będzie znacznie zdrowszy od napojów typu ice tea ze sklepowych półek. Dlaczego warto parzyć tą metodą? Przy zalewaniu herbaty zimną wodą otrzymujemy napar znacznie delikatniejszy, w którym nie czuć goryczki – pod wpływem zimnej wody większość garbników odpowiadających za gorzki smak, zostaje w liściach, a na pierwszy plan wysuwają się gamy kwiatowe czy owocowe. Ten sposób parzenia sprawia również, że napar ma mniejszą zawartość kofeiny czyli herbacianej teiny i katechin.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Basilur
Forma
  • Liściaste
Kraj pochodzenia
  • Sri Lanka
Waga (g)
  • 100

Opinie Basilur - Moroccan Mint puszka 100g Parczew

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • Edzio
    5
    Czarna, aromatyzowana herbata ,która rozpieszcza podniebienie świeżą marokańską miętą. Polecam
    • aromat
    • smak