Graef CC 150 Ostrzałka do noży Ostrów Wielkopolski

Ostrzenie noży bez przegrzewania ostrza Ostrzałka elektryczna CC150 przeznaczona do wszystkich gładkich i ząbkowanych noży domowych, rekreacyjnych i przemysłowych. Nadaje się również do noży japońskich. Wolno obracające się elementy ścierne zapobiegają przegrzaniu się ostrza. W ostrzałce Graef CC …

od 1 213,36 Najbliżej: 1 km

Liczba ofert: 13

Oferta sklepu

Opis

Ostrzenie noży bez przegrzewania ostrza Ostrzałka elektryczna CC150 przeznaczona do wszystkich gładkich i ząbkowanych noży domowych, rekreacyjnych i przemysłowych. Nadaje się również do noży japońskich. Wolno obracające się elementy ścierne zapobiegają przegrzaniu się ostrza. W ostrzałce Graef CC 150 zastosowane jest dwufazowe szlifowanie tarczami diamentowymi i polerowanie tarczami ceramicznymi z opcjonalnym kątem 15° lub 20°. Ostrzałka bezpieczna dla noży każdej jakość dzięki minimalnemu ścieraniu materiału noża i precyzyjnemu pozycjonowaniu noża dzięki prowadnicy kątowej z elastomeru. Ostrzenie noży jest ważnym procesem, który pozwala na zachowanie ich ostrości i sprawności podczas pracy. Istnieje wiele metod ostrzenia noży, w tym stosowanie tarcz diamentowych tak jak w modelu CC 150. Tarcze te są skutecznym narzędziem do ostrzenia noży, ponieważ są wykonane z bardzo twardych materiałów i zapewniają ostre krawędzie bez uszkadzania noża. Zaletą tarcz ostrzących z powłoką diamentową, jaką można znaleźć w ostrzałce do noży CC150, jest w zasadzie szybki wynik ostrzenia. Dodatkowo urządzenie to może generować specjalną krawędź tnącą, w zależności od rodzaju noża - na przykład szorstką krawędź tnącą do mięsa włóknistego lub gładką, do filetów rybnych. Możliwości są nieograniczone. Elastomerowa prowadnica ostrzałki do noży CC 150 prowadzi do precyzyjnej krawędzi tnącej ostrza - w tym przypadku nawet do noży azjatyckich o kącie 15°. Dzięki opatentowanym, elastycznym tarczom polerskim na etapie 3 nawet ząbkowane ostrza można dokładnie naostrzyć. W ostrzałce zastosowane najlepsze technologie na rynku: Diamentowe tarcze szlifierskie - Używając diamentu, najtwardszej naturalnej substancji na ziemi, nasza stal pokryta diamentem, ostrzy noże szybciej i łatwiej. Ultrastop® - Ta ostrzałka do noży zawiera opatentowane, elastyczne tarcze honujące w końcowym etapie, które wytwarzają wyjątkowo wypolerowane ostrze noża. EDGESELECT® - Umożliwia dostosowanie krawędzi tnącej do wykonywanego zadania cięcia. Idealny do wzmocnionej krawędzi skrawającej lub zoptymalizowanej, precyzyjnej krawędzi skrawającej. Najwyższa jakość wykonania, co jest już standardem marki Graef, gwarantuje długotrwałe i bezawaryjne użytkowanie urządzenia. Dwa kąty ostrzenia noży Profesjonalne elastomerowe prowadzenie ostrza zapewnia precyzyjne prowadzenie kątowe noża oraz łatwą obsługę ostrzałki. Kąt ostrzenia 20° - Ostrzenie zapewnia mocne, ultra ostre i długotrwałe wielofazowe polerowanie krawędzi przy kącie szlifowania 20°. Krawędź tnąca zostaje zaostrzona sferycznie. Kąt ostrzenia 15° - Ostrzenie zapewnia mocne, bardzo ostre i długotrwałe wielofazowe polerowanie krawędzi przy kącie szlifowania 15°. Krawędź tnąca zostaje zaostrzona sferycznie.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Graef
Rodzaj
  • Ostrzałki do noży
Kolor
  • Białe
Model
  • GRAEF Chef's Line CC150