Zdjęcie BALON BUTLA GĄSIOR DO WINA 50L BB50 +Y - Olsztyn

BALON BUTLA GĄSIOR DO WINA 50L BB50 +Y Olsztyn

SUPER ZESTAW DO PRODUKCJI WINA BUTLA DO WINA BB50 + RURKA FERMENTACYJNA + KOREK DO BALONU + DROŻDŻE UNIWERSALNE DO WIN FERMIVIN BALON DO WINA Z WĄSKĄ SZYJKĄ W ZIELONYM KOSZU 50L Balon szklany wąsko otworowy przeznaczony do fermentacji win, piw, miodów pitnych i do nalewek.Balon znajduje się w koszu …

Ostatnia znana cena: 107,00 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Opis

SUPER ZESTAW DO PRODUKCJI WINA BUTLA DO WINA BB50 + RURKA FERMENTACYJNA + KOREK DO BALONU + DROŻDŻE UNIWERSALNE DO WIN FERMIVIN BALON DO WINA Z WĄSKĄ SZYJKĄ W ZIELONYM KOSZU 50L Balon szklany wąsko otworowy przeznaczony do fermentacji win, piw, miodów pitnych i do nalewek.Balon znajduje się w koszu wiklinowy dzięki czemu wygląd jego jest bardzo efektowny. Polecany szczególnie osobom ceniącym to, co naturalne i klasyczne KOREK DO BALONU fi48cm Niezbędnym uzupełnieniem balonu jest prawidłowo dopasowany gumowy korek z rurką fermentacyjną lub korek z korka. Charakterystyka produktu: Dostępne w sprzedaży korki posiadają atesty PZH dopuszczające je do kontaktu z produktami spożywczymi. Korki zaopatrzone są w otwór, w którym można zamontować rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową). Użytkowanie Korki syntetyczne do balonów- zaleca się przed użyciem, dokładnie je wymyć ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń, następnie dokładnie go osuszyć.Ma to na celu usunięcie warstwy silikonu pozostałego po etapie produkcji, który może przyczynić się do wysunięcia się korka z balonu w trakcie fermentacji lub zsunięcia w przypadku kapturów gumowych. RURKA FERMENTACYJNA Rurki plastikowe - wykonane z bardzo wysokiej jakości tworzywa sztucznego PVC, charakteryzującego się dużą wytrzymałością. Posiadają duże banieczki, co zapewnia wolniejsze odparowywanie wody w czasie prowadzonej fermentacji. Dopasowane są do otworu znajdującego się w korkach gumowych do balonów. Charakterysty kaproduktu: Tworzywo, z którego wykonane są rurki posiadają wszelkie zezwolenia do kontaktu z żywnością, ates tPZH. Użytkowanie: : Rurka fermentacyjna wypełniona wodą stosowana jest w procesie fermentacji w celu zabezpieczenia zawartości nastawu przed natlenieniem, a jednocześnie umożliwia regularne wydobywanie się dwutlenku węgla powstającego podczas zachodzącego procesu. Dzięki przesuwającemu się słupowi wody możemy obserwować zmieniającą się intensywność procesu fermentacji z etapu burzliwego (intensywne bulgotanie) do stacjonarnego. Rzeczą naturalną jest parowanie wody stąd pamiętać należy o uzupełnianiu jej poziomu w rurce. Niedopatrzenie tej czynności spowodować może zbyt intensywne natlenienie się płynu,co za tym idzie utlenienie się powstającego etanolu do kwasu octowego. Ten niekorzystny proces wywołać mogą również muszki owocowe, które dostaną się do naczynia. UWAGA: W przypadku ograniczonej możliwości kontroli poziomu wody w rurce,wypełnić możemy ją mniej parującą oleistą cieczą DROŻDŻE UNIWERSALNE DO WIN BIAŁYCH I CZERWONYCH FERMIVIN Charakterystyka produktu: Komórki wysoce aktywnych drożdży winiarskich, suszone są fluidalnie il.7g.Pojedyncza dawka wystarcza na przygotowanie do 35 l wina. Fermivin – drożdże winiarskie do win białych i czerwonych, gwarantują szybką i pełną fermentację. Tolerancja na alkohol do ok14%. Użytkowanie W przypadku drożdżysuszonych fluidalnie, wstępne namnożenie i uaktywnienie nie jestkonieczne. Zalecane jest jedynie wykonanie ich wstępnejrehydratacji, polegającej na wymieszaniu drożdży w ok. 100ml letniej wody i pozostawienie na ok. 15 min w temperaturzepokojowej.Drożdże należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.