Shiori 撓 Sashimi - wielowarstwowa stal damasceńska 25,40 cm Myślenice

Nóż Shiori z serii 撓 Sashimi - profesjonalny nóż do przyrządzania sushi. Posiada wyjątkowo twardy rdzeń i unikalną strukturę powierzchni wykonaną z cienkiej stali damasceńskiej. Nóż Shiori z serii 撓 Sashimi - przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie plastry. Sprawdza się …

od 549 Najbliżej: 1,3 km

Liczba ofert: 17

Oferta sklepu

Opis

Nóż Shiori z serii 撓 Sashimi - profesjonalny nóż do przyrządzania sushi. Posiada wyjątkowo twardy rdzeń i unikalną strukturę powierzchni wykonaną z cienkiej stali damasceńskiej. Nóż Shiori z serii 撓 Sashimi - przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie plastry. Sprawdza się podczas przygotowywania sashimi oraz wielu innych wariantów sushi. W tym celu stworzono specjalną formę ostrza z wyjątkowo twardym rdzeniem i unikalną strukturą powierzchni. Ostrze wykonane jest z 67 warstw oryginalnej japońskiej cienkiej stali damasceńskiej AUS-10. Wielowarstwowość stali sprawia, że ​​struktura różnych warstw każdego noża jest bardzo wytrzymała i elastyczna. Rękojeść wykonana jest z czarnego drewna hebanowego co dodaje klasycznej elegancji. Połączenie bardzo dobrych surowców zapewnia unikalny produkt - sprężysty, twardy, ostry. Idealny nóż w każdej kuchni oraz na prezent. *Twardość HRC - jest to kryterium pozwalające określić klasę noża, wyrażana w stopniach HRC (skala Rockwella). Mówi nam to jak twarda jest stal użyta do stworzenia japońskiego noża. Oczywiście im wyższa wartość wyrażona w stopniach HRC tym lepsza stal z której został wykuty nóż. Wiadomo, że im wyższa wartość HRC tym nóż dłużej pozostanie ostry i wymaga rzadszego ostrzenia przy użyciu kamienia wodnego.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Shiori
Model
  • Sashimi
Rodzaj
  • Noże do ryb
Materiał uchwytu
  • Drewniane
Materiał ostrza
  • Ze stali
Liczba noży w zestawie
  • 1
Opakowanie
  • W pudełku