NOWA JADŁONOMIA. ROŚLINNE PRZEPISY Z CAŁEGO ŚWIAT Łódź

Nowa jadłonomia roślinne przepisy z całego świata Marginesy __________________________________________________________________ Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe …

od 58,99 Najbliżej: 1,2 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Nowa jadłonomia roślinne przepisy z całego świata Marginesy __________________________________________________________________ Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa w zupełnie nowej odsłonie – w przepisach z kuchni całego świata. B-wa selera po chińsku? Węgierski g-asz z papryk i boczniaków? Turecka zupa soczewicowa? Mizeria po koreańsku? To tylko kilka dań na zebranie sił przed wielką, roślinną podróżą! Aby k-inarnie podróżować, nie trzeba kupować egzotycznych produktów. Niepotrzebne są też wymyślne sprzęty ani rekwizyty. Wystarczy udać się na najbliższy bazar lub do warzywniaka i kupić polskie warzywa, a następnie skorzystać z niepospolitych przypraw oraz podpatrzonych w innych kuchniach technik. Nagle okaże się, że warzywa znane od dzieciństwa mogą codziennie pysznie zaskakiwać. Kuchnia roślinna nie pochodzi z żadnego konkretnego kraju ani kontynentu – jest wszędzie. Dlatego Marta Dymek, pracując nad nową książką, szukała roślinnych inspiracji w wielu zakątkach świata i odwiedziła ponad 50 krajów. Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, ucierała pasty curry w Indiach, przemierzyła całe Bałkany, wygrzewała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii. W końcu roślinne potrawy można spotkać pod każdą szerokością geograficzną, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest zarówno meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański g-asz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko się wie, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać mnóstwo roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niespotykane dotąd połączenia i pozwalają na nowo odkryć dobrze znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie b-wy selera po chińsku nieskończenie rozwija k-inarną wyobraźnię. Podróże przez stragany całego świata przypominają, że nawet nielubiane dotąd składniki mogą być przepyszne, jeśli tylko da się im szansę i przyprawi inaczej niż zwykle. Marta Dymek to autorka k-towego roślinnego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków. Od sześciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami k-inarnymi oraz prowadzi autorski program k-inarny na kanale Kuchnia+ Zielona Rewolucja Marty Dymek. Uwielbia pieczone bakłażany, nie zawsze ma cierpliwość do ucierania pasty curry i wciąż tak samo cieszy ją każda kolejna osoba przekonana do tego, że kuchnia roślinna jest niewyczerpanym źródłem inspiracji. Autorzy: Marta Dymek EAN: 9788365586971 Głębokość: 32.000000 ISBN: 978-83-65586-97-1 Liczba stron: 272 Oprawa: Twarda Rodzaj: Książki Rok wydania: 2017 Szerokość: 230 Wydanie: 1 Wydawnictwo: Marginesy Wysokość: 287 __________________________________________________________________ Autorzy: Marta Dymek Wydanie: 1 Rok wydania: 2017 Oprawa: Twarda ISBN: 978-83-65586-97-1 Wysokość: 287 EAN: 9788365586971 Szerokość: 230 Głębokość: 32.000000 Rodzaj: Książki Wydawnictwo: Marginesy Liczba stron: 272 Produkt fabrycznie nowy. _________________________________________________________ Nowa jadłonomia roślinne przepisy z całego świata to wyjątkowy produkt, który wyróżnia się na rynku dzięki swojej doskonałej jakości . Dzięki swoim wyjątkowym cechom, produkt ten z pewnością spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających użytkowników. __________________________________________________________________ Nowa jadłonomia roślinne przepisy z całego świata Marginesy Numer: 9788365586971, PLA-9788365586971. Waga: 0.22 kg.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Wybrani autorzy
  • Marta Dymek
Wybrane wydawnictwa
  • Marginesy
Okładka
  • Twarda
Rok wydania
  • 2017
Ilość stron
  • 288
Tematyka
  • Kuchnia wegetariańska
ISBN
  • 9788365586971