Chef'Schoice Ostrzałka Model 15 (M15) Koronowo

Z łatwością stwórz zadziwiająco ostrą krawędź noża dzięki Trizor XV® (kąt ostrzenia 15 stopni): łączy w sobie wytrzymałość i trwałość krawędzi Trizor® z bezbłędną, ultra-ostrą technologią szlifowania 15ºXV idealna do konwertowania tradycyjnych noży o kącie 20 stopni na wysokiej jakości noże …

od 739 Najbliżej: 22 km

Liczba ofert: 4

Oferta sklepu

Opis

Z łatwością stwórz zadziwiająco ostrą krawędź noża dzięki Trizor XV® (kąt ostrzenia 15 stopni): łączy w sobie wytrzymałość i trwałość krawędzi Trizor® z bezbłędną, ultra-ostrą technologią szlifowania 15ºXV idealna do konwertowania tradycyjnych noży o kącie 20 stopni na wysokiej jakości noże 15-stopniowe krawędzie Trizor XV® zaawansowane, opatentowane elastyczne prowadnice sprężynowe dla dokładnej kontroli kąta ostrzenia 3-stopniowy system EdgeSelect® zapewnia optymalną wszechstronność, zapewniając idealną krawędź 100% diamentowe tarcze i zaawansowany etap stropowania do ostrzenia zarówno prostych, jak i ząbkowanych ostrzy Różne etapy ostrzenia: Etap 1: Diamentowe materiały ścierne na stożkowych dyskach w I etapie tworzą wyjątkowo drobne „mikro-rowki” na fasetach po obu stronach krawędzi noża. Tworzy krawędzie w kształcie łuku pod kątem około 15 stopni. Etap 2: Nawet drobniejsze diamentowe materiały ścierne na stożkowych tarczach w etapie 2 kształtują drugi łuk, jednocześnie tworząc jeszcze drobniejsze mikrowgłębienia na drugim skosie ostrej jak brzytwa krawędzi (pod nieco większym kątem) . Etap 3: wykorzystuje opatentowany system elastycznych tarcz ściernych aby stworzyć mikroskopijnie gładką, nieząbkowaną i bardzo ostrą krawędź. Tworzy trzecią i jeszcze mniejszą fazę krawędzi w kształcie łuku. Etap trzeci dodatkowo szlifuje mikro-rowki, uformowane na ściankach krawędziowych na Etapach 1 i 2, w celu utworzenia idealnej powierzchni, które pomagają w cięciu krawędzi o niespotykanej ostrości, wydajność i trwałość. Etap 3 wyostrza również ząbkowane noże. Niezwykle drobny, elastyczny dysk stropujący prostuje źle wyrównane ząbkowane zęby i wyostrza każdy wydatny ząb, dzięki czemu staje się ultra-ostrym „mikro-ostrzem”. Jest to bardzo delikatny, ale skuteczny materiał ścierny, który pomaga przedłużyć żywotność ząbkowanych noży z dowolnego stopu, kutego lub nieobrobiony. Specyfikacja techniczna: Liczba etapów ostrzenia: 3 Materiał ścierny: 100% diamentowe materiały ścierne i elastyczne szlifowanie Wyprodukowana w USA Ostrzy zarówno cienkie, jak i ząbkowane noże: Tak Ostrzenie pod kątem - 15 stopni Ostrzy zarówno delikatne krawędzie jak i ząbkowane noże Etap wstępnego ostrzenia - nie Etap szlifowania / polerowania: tak Etap stalowania: tak Ostrzenie noża jednostronnego: tak Czas wymagany do ostrzenia: około 1 minuty przy pierwszym ostrzeniu. Ostrzenie wynosi około 10 sekund. Produkt przeznaczony na rynki europejskie, wtyczka w standardzie polskim.

Specyfikacja

Model
  • Model 15

Opinie Chef'Schoice Ostrzałka Model 15 (M15) Koronowo

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • m...p
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobre wrażenie po pierwszym dniu używania - solidnie wykonane, noże naostrzone bardzo dobrze, nawet nóż z twardej stali, którego ostrzenie ręczne było gehenną.
    • funkcjonalność
    • wygląd
    • wytrzymałość