Nóż do pieczywa / chleba Shiori 撓 Hiashi Surai wielowarstwowa stal damasceńska Jabłonowo Pomorskie

Praktyczny nóż ceniony przez profesjonalistów i szefów kuchni, zarówno do krojenia pieczywa. Nóż Shiori z serii 撓 Hiashi Surai. Jest to nóż dzięki któremu można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Czy to świeże bułki, czy ciepły chleb z pieca - krojenie to …

od 399 Najbliżej: 18 km

Liczba ofert: 14

Oferta sklepu

Opis

Praktyczny nóż ceniony przez profesjonalistów i szefów kuchni, zarówno do krojenia pieczywa. Nóż Shiori z serii 撓 Hiashi Surai. Jest to nóż dzięki któremu można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Czy to świeże bułki, czy ciepły chleb z pieca - krojenie to przyjemność. Ostrze o długości 20,10 cm z ząbkami doskonale poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką, dzięki czemu możemy otrzymać cienkie kromki i zachować przy tym kształt pieczywa. Ostrze wykonane jest z oryginalnej stali damasceńskiej z 67 warstwami stali. Wielowarstwowość stali sprawia, że ​​struktura różnych warstw każdego noża jest bardzo wytrzymała i elastyczna. Rękojeść wykonana jest z Ultra-Premium G10, dodaje klasycznej elegancji. Połączenie bardzo dobrych surowców zapewnia unikalny produkt - sprężysty, twardy, ostry. Idealny nóż w każdej kuchni. Idealny produkt na prezent. *Twardość HRC - jest to kryterium pozwalające określić klasę noża, wyrażana w stopniach HRC (skala Rockwella). Mówi nam to jak twarda jest stal użyta do stworzenia japońskiego noża. Oczywiście im wyższa wartość wyrażona w stopniach HRC tym lepsza stal z której został wykuty nóż. Wiadomo, że im wyższa wartość HRC tym nóż dłużej pozostanie ostry i wymaga rzadszego ostrzenia przy użyciu kamienia wodnego.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Shiori
Model
  • Hiashi Surai
Rodzaj
  • Noże do chleba
Materiał uchwytu
  • Tworzywo sztuczne
Materiał ostrza
  • Ze stali
Liczba noży w zestawie
  • 1
Opakowanie
  • W pudełku