Zdjęcie Bezgluten Bułka Tarta Bezglutenowa 350g - Wrocław

Bezgluten Bułka Tarta Bezglutenowa 350g Wrocław

Bułka Tarta bezglutenowa 350g - Bezgluten Opis produktu Bułka Tarta bezglutenowa marki Bezgluten to produkt, wykorzystywany głównie jako składnik panierki, ale dosypanie niewielkiej ilości bułki tartej do produktów w trakcie przygotowywania dań powoduje zwiększanie ich spoistości i gęstości, m.in. …

Ostatnia znana cena: 11,62 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Podobne produkty nowe i używane

Opis

Bułka Tarta bezglutenowa 350g - Bezgluten Opis produktu Bułka Tarta bezglutenowa marki Bezgluten to produkt, wykorzystywany głównie jako składnik panierki, ale dosypanie niewielkiej ilości bułki tartej do produktów w trakcie przygotowywania dań powoduje zwiększanie ich spoistości i gęstości, m.in. w przypadku mielonych kotletów. Zasmażana bułka tarta jest idealnym dodatkiem do niektórych warzyw i klusek. Bezglutenowa bułka tarta to produkt idealny dla każdego, kto z różnych względów ogranicza gluten w swojej kuchni, a jednocześnie nie chce rezygnować z tradycyjnych smaków. Sprawdzi się wszędzie tam, gdzie standardowa pszenna bułka tarta, a jej neutralny smak sprawia, że nadaje się do przygotowania wielu potraw, przekąsek i deserów. Bułka tarta bezglutenowa doskonale sklei i zagęści kotlety mielone, burgery warzywne czy pulpety. W jej składzie znajdziemy skrobie kukurydzianą, ziemniaczaną i pszenną bezglutenową, które wchłaniają nadmiar wilgoci z potraw i poprawiają w ten sposób ich strukturę. Dzięki temu kotlety zachowają swoją lepkość, a zasmażka z bułki tartej uzyska pożądaną konsystencję, idealną do polania pieczonych czy gotowanych warzyw. Nawet zwykła podsmażona bułka tarta z masłem potrafi zmienić prostą potrawę w sentymentalne domowe danie. Bułka tarta bez glutenu to produkt uniwersalny. Chrupiąca panierka z bułki tartej jest obowiązkowym wykończeniem niedzielnego schabowego, a dodatek kalafiora z bułką tartą stanowić będzie świetny pomysł na obiad. Bezglutenowa bułka tarta przyda się także do kruchego ciasta z owocami - wystarczy posypać podpieczony kruchy spód łyżką bułki, by mieć pewność, że ciasto nie namoknie od soku wyciekającego z owoców. Bułka tarta pozwoli osobom z nietolerancją glutenu cieszyć się smakiem ulubionych dań bez obaw o zdrowie i samopoczucie. Będzie idealnym dodatkiem do wielu potraw, niezależnie od tego, czy jest to zwyczajna, domowa fasolka szparagowa z bułką tartą, czy też bardziej wyszukany przepis. Masa netto: 350g Składniki Skrobie (kukurydziana, ziemniaczana), mąka ryżowa, cukier, olej rzepakowy, drożdże, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; białko grochowe, sól, błonnik z babki jajowatej Wartość odżywcza Wartości odżywcze w 100g Wartość energetyczna 1569 kJ / 371 kcal Tłuszcz 4,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g Węglowodany 77 g w tym cukry 4,4 g Błonnik 1,4 g Białko 4,6 g Sól 1,5 g Sposób użycia Produkt można wykorzystać do przygotowania panierki oraz jako dodatek do potraw. Informacja alergenna Produkt bezglutenowy. Zalecane warunki przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Szczegóły produktu Parametr Informacja Kraj Producenta Polska Bezglutenowy (deklaracja) Tak Bezglutenowy (w składnikach) Tak Wegetariański Tak

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Bezgluten
Cechy
  • Nie zawiera glutenu

Opinie Bezgluten Bułka Tarta Bezglutenowa 350g

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 3 opinie
  • m...k
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Moja ulubiona
  • a...5
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    W porządku
  • b...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Polecam
    • jakość
    • smak